puff.svg

Ιτιά η Λευκή (White willow)

Η Ιτιά η Λευκή (Salix alba ή Ασημοϊτιά) είναι ψηλό φυλλοβόλο δέντρο που ανήκει στην οικογένεια των Ιτεοειδών (Salicaceae) και ευδοκιμεί σε υγρά εδάφη.
Περισσότερα >

Αμαμηλίς (Witch Hazel)

Η Αμαμηλίς η παρθενική (Hamamelis virginiana) είναι αυτοφυές ιθαγενές φυτό της Βορειοανατολικής Αμερικής και ανήκει στην οικογένεια των Αμαμηλιδών.
Περισσότερα >

Πεύκο (Pinus sylvestris)

Το Πεύκο είναι αειθαλές δέντρο με βελονόμορφα φύλλα, πλούσιο σε αιθέρια έλαια. Ανήκει στην οικογένεια των Πευκοειδών και συναντάται κυρίως στη βόρεια εύκρατη ζώνη της Ευρώπης και της Αμερικής.
Περισσότερα >

Αλθαία (Althaea officinalis)

Η Αλθαία η φαρμακευτική (δενδρομολόχα, νερομολόχα ή αλκέα) είναι πολυετές φυτό με μακρύ βλαστό γεμάτο από μεγάλα άνθη σε σχήμα χωνιού.
Περισσότερα >
Zinc

Ψευδάργυρος

O Ψευδάργυρος αποτελεί μετά το σίδηρο (Fe) το πιο συχνό ιχνοστοιχείο στον ανθρώπινο οργανισμό.
Περισσότερα >
vitamin c getwell

Βιταμίνη C

Η Βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, παράγωγο της γλυκόζης, με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Περισσότερα >

Αμάραντο (Helichrysum Italicum)

Το Αμάραντο ή Ελίχρυσος (Helichrysum Italicum) είναι αειθαλές φυτό της οικογένειας Asteraceae, προτιμά αμμώδεις μεσογειακές παράκτιες περιοχές πλούσιες σε πυρίτιο και το όνομά του προέρχεται από τις λέξεις ελίσσω-χρυσός ή ήλιος-χρυσός.
Περισσότερα >

Γκρέιπφρουτ (Citrus paradisi)

Το Γκρέιπφρουτ (Citrus paradisi ή Κίτρο το παραδείσιο) είναι ο καρπός του ομώνυμου οπωροφόρου δέντρου που ανήκει στην οικογένεια των Ρουτιδών (εσπεριδοειδών).
Περισσότερα >

Αρκτοστάφυλος (Uva ursi)

Ο Αρκτοστάφυλος (Bearberry ή αρκουδοστάφυλο) είναι το αειθαλές φυτό της οικογένειας των Ερεικοειδών που αγαπούν οι αρκούδες.
Περισσότερα >

Γκουαρανά (Paullinia cupana)

Η Γκουαρανά (Paullinia cupana ή Brazilian Cocoa) είναι ένα αναρριχώμενο φυτό, ιθαγενές του Αμαζονίου.
Περισσότερα >

Μύρτιλλο (Vaccinium myrtillus)

Το Μύρτιλλο (Βακκίνιον ο μύρτιλλος) είναι αυτοφυές φυτό της οικογένειας των Ερεικοειδών.
Περισσότερα >

Κασκάρα Σαγκράντα (Cascara sagrada)

Η Κασκάρα Σαγκράντα (κασκάρα η ιερά ή ράμνος) είναι ένα βότανο που προέρχεται από ιθαγενές φυτό της αμερικανικής ηπείρου και ανήκει στην οικογένεια των Ραμνοειδών.
Περισσότερα >

Σέννα (Cassia senna)

Η Σέννα (κασσία ή σιναμική) είναι βότανο με καθαρτικές ιδιότητες και ανακουφιστική δράση στην παροδική, ευκαιριακή δυσκοιλιότητα.
Περισσότερα >
chondroitin-glucosamine

Γλυκοζαμίνη (Glucosamine sulfate)

Η Γλυκοζαμίνη είναι αμινο-μονοσακχαρίτης που συντίθεται στον οργανισμό και αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο του κολλαγόνου, που είναι κύριο συστατικό του συνδετικού ιστού.
Περισσότερα >
chondroitin-glucosamine

Χονδροϊτίνη (Chondroitine sulfate)

Η Χονδροϊτίνη είναι ένα φυσικό σύμπλοκο που αποτελείται από το σημαντικότερο μείγμα γλυκοζαμινογλυκανών (GAGs) μαζί με υδατάνθρακες και θείο. Αποτελεί κύριο συστατικό του χόνδρου και ο ρόλος της είναι πολύπλευρος.
Περισσότερα >
getwell msm

MSM (Methyl Sulfonyl Methane)

Το MSM (μεθυλο-σουλφο-μεθάνη) είναι η πηγή οργανικού θείου στον ανθρώπινο οργανισμό με την υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα.
Περισσότερα >

Αρπαγόφυτο (Devil’s claw)

Το Αρπαγόφυτο ή Devil’s Claw (Harpagophytum procumbens) ανήκει στην οικογένεια των Πηδαλιϊδών και είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βότανα που έδωσε η Νότια Αφρική στον κόσμο.
Περισσότερα >

Κράταιγος (Hawthorn)

Ο Κράταιγος ο οξυάκανθος (Crataegus oxyacanhoeides) είναι βότανο της οικογένειας των Ροδοειδών με πλούτο οφελών για την καρδιά.
Περισσότερα >

Πασιφλόρα (Passiflora incarnata)

Η Πασιφλόρα (passiflora, passion flower ή λουλούδι του πάθους), η λεγόμενη και ρολογιά λόγω του σχήματος του άνθους της
Περισσότερα >
Μελατονίνη

Μελατονίνη

Η Μελατονίνη γνωστή και ως «ορμόνη της νύχτας», είναι ορμόνη που παράγεται από την επίφυση του εγκεφάλου και δρα σαν βιολογικό ρολόι του οργανισμού.
Περισσότερα >

California Poppy (Eschscholzia californica)

Το California Poppy (εσχολτζία η καλιφορνική ή κιτρινοπαπαρούνα) είναι ποώδες φυτό, ένα από τα πιο σημαντικά από τα 120 είδη που περιλαμβάνει η οικογένεια των παπαβεριδών στη Νότια Αμερική.
Περισσότερα >

Cranberry

Το Cranberry (κράνμπερι ή οξύκοκκο) είναι ένας καρπός που αναπτύσσεται στα υγρά εδάφη της Βορείου Αμερικής, γνωστός στους Ινδιάνους ήδη από το 1500 για τις θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητές του.
Περισσότερα >

Ginkgo Biloba

To Ginkgo Biloba είναι το βότανο που προέρχεται από το αρχαιότερο είδος δένδρου που έχει εντοπισθεί στον πλανήτη μας και έχει πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Περισσότερα >

Red Rice – Μονακολίνη Κ

Η Μονακολίνη Κ είναι ένα φυσικό συστατικό με υπολιπιδαιμική δράση, που προκύπτει από τη διαδικασία ζύμωσης του κόκκινου ρυζιού (Red Yeast Rice) με το μύκητα Monascus purpureus.
Περισσότερα >

Ginseng

Το Ginseng ή «ρίζα της ζωής», είναι από τα πιο ευεργετικά βότανα για τη διανοητική και σωματική τόνωση του οργανισμού (κορεατικό) και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού (σιβηρικό).
Περισσότερα >

Γύρη

Η Γύρη είναι τα σπερματοζωάρια των λουλουδιών που μεταφέρουν οι μέλισσες και μαζί με νέκταρ δημιουργούν την πρωτεϊνική τροφή των νεογνών τους.
Περισσότερα >

Βασιλικός πολτός

Ο Βασιλικός Πολτός είναι υπόλευκη κρεμώδης ουσία που εκκρίνεται από ειδικούς αδένες των εργατριών μελισσών, για να θρέψει τις προνύμφες που θα γίνουν βασίλισσες.
Περισσότερα >

Aloe Vera

Η Aloe Vera, το ονομαστό «βότανο της αθανασίας» της αρχαιότητας, περιέχει χημικές ουσίες με αυτόνομη αλλά και αλληλεπικαλυπτόμενη δράση, αναπλαστική, ενυδατική, καταπραϋντική, αντιοξειδωτική.
Περισσότερα >
Πρόπολη

Πρόπολη

Η Πρόπολη είναι προϊόν που παράγεται από τις μέλισσες, όταν αναμειγνύουν ρητίνες και άλλες φυτικές ουσίες των δέντρων με το κερί της κυψέλης τους, για τη στεγανοποίηση και απολύμανσή της. Στην αρχαιότητα αναφερόταν και ως «μαύρο κερί»
Περισσότερα >

Echinacea

Η Εχινάκεια είναι ένα βότανο με αντιβιοτικές, αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και διεγερτικές ιδιότητες, που οφείλονται σε ουσίες όπως οι πολυσακχαρίτες, τα φλαβονοειδή, οι γλυκοπρωτεΐνες, η βιταμίνη C, τα αλκαμίδια, το καφεϊκό...
Περισσότερα >