puff.svg

ECHINACEA FRIZZ

Η Echinacea Frizz της Science of Nature είναι συμπλήρωμα διατροφής που καταπολεμά τα συμπτώματα του κρυολογήματος και συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η παρουσία της Βιταμίνης C βελτιώνει την φυσική προστασία του οργανισμού ενάντια στους παθογόνους μικροργανισμούς.

Η Echinacea Frizz της Science Of Nature είναι συμπλήρωμα διατροφής με Echinacea Purpurea και Βιταμίνη C.

Συσκευασία: 20 αναβράζουσες ταμπλέτες 

Echinacea purpurea, ρίζωμα ξηρό εκχύλισμα 4:1 100mg ανά ταμπλέτα/ 2,22g ανά 100gr

Vitamin C* 80mg ανά ταμπλέτα/ 1,78g ανά 100gr

Έκδοχα: ινουλίνη, διττανθρακικό νάτριο, άρωμα: πορτοκάλι γλυκαντικά: κυκλαμικό νάτριο, σακχαρινικό νάτριο. Παράγων όξυνσης: κιτρικό οξύ

*Σ.Η.Δ (RDA)=100%

Το προϊόν είναι συμπλήρωμα διατροφής γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ.

Αρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: AΠ47473/29.06.2012

Προτεινόμενη δόση: 1 αναβράζουσα ταμπλέτα  ημερησίως διαλυμένη σε 1 ποτήρι νερό

 • Να μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση
 • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας
 • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα και δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή.
 • Το προϊόν να καταναλώνεται μόνο από ενήλικες
 • Κρατείστε το μακριά από τα παιδιά
 • Τηρείστε το σε ξηρό και δροσερό μέρος

Να χρησιμοποιείται μέχρις εξαλείψεως των συμπτωμάτων και πάντως όχι περισσότερο των 2 εβδομάδων. Η λήψη μπορεί να επαναληφθεί έπειτα από διακοπή 2 εβδομάδων.

Η Echinacea δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα πάσχοντα από αυτοάνοσα νοσήματα ή νοσήματα του συνδετικού ιστού, και από βρέφη.

Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται από άτομα αλλεργικά σε οποιοδήποτε συστατικό ή έκδοχο του προιόντος.

Δεν έχουν αναφερθεί αλληλεπιδράσεις με φάρμακα.

Η εχινάκεια περιέχει μια μεγάλη σειρά ουσιών. Περιέχει αλκαλοειδή (Tussilagine και isotussilagine), αμίδια (echinaceine), γλυκοσίδες (echinacoside), τερπενοειδή και παράγωγα του καφεϊκού οξέος (κικκορικό οξύ) κ.α.

Η εχινάκεια ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος και συναφών ιώσεων της ανώτερης αναπνευστικής οδού (Susan S. Percival.2000, Sachin A Shah,et al 2007, Francesca Toselli et al 2009).

Οι αποδιδόμενες στην εχινάκεια ιδιότητες μειώνουν την διάρκεια του κρυολογήματος, ενώ όταν χρησιμοποιείται ως προληπτικό μέτρο  μειώνει αρκετά τον κίνδυνο ασθένειας. Αυξάνει την φυσική άμυνα του οργανισμού. Ο προτεινόμενος μηχανισμός της δράσης συνδέεται με την ικανότητα να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η δράση συνδέεται κυρίως με τη διαφοροποίηση της μη ειδικής κυτταρικής αντίδρασης του  ανοσοποιητικού συστήματος, μια και μετατρέπει τα μακροφάγα σε φαγοκύτταρα, ιδιότητα που οφείλεται σε συνεργική δράση των αμιδίων, γλυκοσιδών και παραγωγων του καφεϊκού οξέος (B. Barrett. 2003).

Ουσίες απαντώμενες στην Echinacea συμμετέχουν ενεργά στην μείωση των φλεγμονών, οι οποίες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη των συμπτωμάτων των ασθενειών όπως το κοινό κρυολόγημα και πονόλαιμος. Τα συστατικά αυτά είναι φαινολικά παράγωγα, όπως ο εχινακοσίδης.

Η εχινάκεια παρουσιάζει ακόμη αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές (Ivana Stanisavljevic et al. 2009), αντι-ιϊκές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

H βιταμίνη C συμβάλλει σύμφωνα με τις αναφορές 2009· 7(9):1226 ΚΑΙ 2010·8(10):1815  της EFSA (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 432/2012 THΣ ΕΕ), στα ακόλουθα:

 • στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια και μετά από έντονη σωματική άσκηση
 • στο φυσιολογικό σχηματισμό του κολλαγόνου για τη φυσιολογική λειτουργία των οστών, των χόνδρων, των αιμοφόρων αγγείων, του δέρματος και των ούλων
 • στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
 • στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος
 • στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας
 • στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες
 • στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία
 • στην αύξηση απορρόφηση του σιδήρου

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΡΙΠΗ