puff.svg

MELATONIN PURA 1mg

MELATONIN PURA new

To Melatonin Pura είναι συμπλήρωμα διατροφής με Μελατονίνη (1 mg). Η Μελατονίνη συμβάλλει στη μείωση του απαιτούμενου χρόνου που χρειάζεται κάποιος για να κοιμηθεί και ανακουφίζει το υποκειμενικό αίσθημα της χρονικής υστέρησης του βιολογικού ρολογιού λόγω μεγάλων ταξιδιών (jet lag).Τα ευεργετικά της αποτελέσματα για τον ύπνο εξασφαλίζονται με την πρόσληψη 1 mg μελατονίνης πριν την κατάκλιση, ενώ για την αποφυγή τoυ jet lag με την πρόσληψη τουλάχιστον 0,5 mg πριν από την κατάκλιση την πρώτη ημέρα του ταξιδιού και τη ίδια ημερήσια πρόσληψη για 2-3 ημέρες μετά την άφιξη στον προορισμό. To Melatonin Pura συνιστάται ιδιαιτέρως σε μεγάλους ανθρώπους που έχουν αντικειμενική δυσκολία ύπνου.

Η Melatonin Pura 1mg περιέχει μελατονίνη.

Συσκευασία: 120 μικροταμπλέτες /1 mg ανά μικροταμπλέτα

Συστατικά: Melatonin 1mg ανά μικρόταμπλέτα

Έκδοχα: κυτταρίνη, υδρόξυ – πρόπυλο κυτταρίνη, φωσφορικό ασβέστιο/ Αντισυσσωματοποιητικοί παράγοντες: στεατικό μαγνήσιο φυτικό και διοξείδιο του πυριτίου

Δεν περιέχει: γλουτένη, παράγωγα γάλακτος, λακτόζη, πρόσθετα σάκχαρα, συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές, GMO.

Aρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: Α.Π. 79079/11.10.2013

Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Το προϊόν βρίσκεται στους καταλόγους γνωστοποίησης του ΕΟΦ με αριθμό 520

Προτειόμενη δόση: 1 μικροταμπλέτα με νερό, πριν το βραδινό ύπνο.

 • Να μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση
 • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας
 • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου
 • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα και δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή
 • Το προϊόν να καταναλώνεται μόνο από ενήλικες
 • Κρατείστε το μακριά από τα παιδιά
 • Τηρείστε το σε ξηρό και δροσερό μέρος

Δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα σχετικά βιβλιογραφικά δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση συνιστάται η λήψη συμβουλή από το γιατρό σας αν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας.

Η Μελατονίνη σε μικρές δοσεις και κατά τη χρήση σε περιορισμένα χρονικά διαστήματα δεν εμφανίζει παρενέργειες.

Ασθενής που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες πρέπει να ενημερώνουν τον γιατρό τους:

 • Υπερτασικοί
 • Διαβητικοί
 • Έγκυες και θηλάζουσες
 • Ασθενείς υπό αντιπηκτική αγωγή
 • Ανοσοκατασταλμένοι
 • Οσοι λαμβάνουν  διαζεπινικά παράγωγα

H μελατονίνη (N-acetyl-5-methoxytryptamine) είναι μια ορμόνη που παράγεται από την επίφυση (κωνάριο), η οποία εντοπίζεται στη βάση του εγκεφάλου. Η έκκρισή της γίνεται κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η παραγωγή αυτής της ορμόνης είναι στα μέγιστά της κατά τη διάρκεια του αρχικού διαστήματος ανάπτυξης και επιβραδύνεται μετά την ηλικία των 20 ετών και αρχίζει να μειώνεται περίπου από την ηλικία των 45 εως ότου εξαφανιστεί σχεδόν ολοκληρωτικά σε μεγάλη ηλικία. Την έκκριση ακολουθεί ένας κιρκαδικός ρυθμός: αρχίζει το απόγευμα, αποκορυφώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, και πέφτει στο ελάχιστο το πρωί και παραμένει πολύ χαμηλά όλη την ημέρα. Στη παρουσία του σκότους, όταν τα νευρικά κύτταρα του αμφιβληστροειδούς δεν διεγείρονται από το φως, ο υποθάλαμος διεγείρει την επίφυση να παράγει μελατονίνη.

Η εξωγενής χορήγηση της μελατονίνης βοηθάει στο να αποφευχθεί η επιδείνωση της φυσικής και ψυχικής υποβάθμισης που επέρχεται με την γήρανση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εξασφαλίσει την σωστή ξεκούραση το βράδυ. Φαίνεται να παρέχει προστασία ενάντια στο άγχος και την κατάθλιψη.

Η μελατονίνη προστατεύει την επίφυση από την γήρανση, επειδή χαρακτηρίζεται από μια ισχυρή δράση αντι-γήρανσης στον ίδιο τον αδένα. Στις περιπτώσεις που η μελατονίνη εισάγεται (από του στόματος), η επίφυση ωριμάζει πιο αργά, έτσι επιβραδύνεται όλη η διαδικασία γήρανσης του σώματος, η διαδικασία υποβάθμισης των ιστών και η τυπική φυσική και ψυχική υποβάθμιση της μεγάλης ηλικίας.

Η μελατονίνη μειώνει  τις ελεύθερες ρίζες καλύτερα από άλλα αντι-οξειδωτικά στοιχεία. Έχει διπλή δύναμη σε σύγκριση με τη Βιταμίνη Ε και πέντε φορές ακόμη περισσότερη από τη γλουταθειόνη.

Καθώς η μελατονίνη είναι διαλυτή και στα λίπη (fats) και στο νερό μπορεί να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες σε κάθε περιβάλλον. Εάν οι τιμές της μελατονίνης είναι χαμηλές στον οργανισμό, η εξωτερική λήψη αντικαθιστά την απουσία της.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

JET LAGΑΓΧΟΣΑΥΠΝΙΑ