puff.svg

PROPOLAID PROPOLBABY ΣΙΡΟΠΙ

propolbaby

Το Propolbaby Σιρόπι είναι συμπλήρωμα διατροφής με Πρόπολη, Echinacea, Μέλι και Acerola, ειδικά μελετημένο για τις ανάγκες του παιδικού οργανισμού και συνιστάται για την ανακούφιση του ερεθισμένου λαιμού και των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Ο συνδυασμός της Echinacea με την Πρόπολη ενισχύει τη δράση του προϊόντος.

Η Πρόπολη είναι πολύτιμη για τον οργανισμό γιατί έχει αντιβακτηριδιακή, ανοσο-ενισχυτική και αντιφλεγμο- νώδη δράση.

Η Εχινάκεια παρουσιάζει αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες και αυξάνει την φυσική άμυνα του οργανισμού.

Το Propolbaby Σιρόπι δεν περιέχει αλκοόλ και έχει ευχάριστη γεύση φράουλας.

Το Propolaid PropolBaby Σιρόπι είναι συμπλήρωμα διατροφής για παιδιά με Πρόπολη, Εχινάκεια, και Αcerola.

Συσκευασία: φιάλη 180 ml

Συστατικά Ανά 10ml
Echinacea angustifolia υγρό εκχύλισμα ριζώμτος 0,056ml
Acerola καρπών ξηρό εκχύλισμα 0,056ml
Everlasting (Helichriysum italicum) βάμμα άνθεων 0,056ml
Πρόπολη ξηρό εκχύλισμα 12% φλαβονοειδή 17mg
Galangine 2,04mg

Συστατικά: Γλυκαντικό: σιρόπι μαλτιτόλης, κεκαθαρμένο ύδωρ, Μέλι (5,56%), Acerola (Malpighia punicifolia) καρπών ξηρό εκχύλισμα (0,56%), Echinacea angustifolia ριζώματος υγρό εκχύλισμα (0,56%), Everlasting (Helichrysum italicum) βάμμα ανθέων (0,56%), Παράγων οξίνισης: κιτρικό οξύ, άρωμα, πρόπολης ξηρό εκχύλισμα τιτλοδοτημένο 12% φλαβονοειδή ως galangine (0,17%).

Έκδοχα: ύδωρ (purified water), γλυκαντικό: σιρόπι μαλτιτόλης/ παράγων οξίνησης: κιτρικό οξύ/ συντηρητικό: σορβικό κάλιο/ άρωμα: φράουλα

Δεν περιέχει: γλουτένη, παράγωγα του γάλακτος, λακτόζη, πρόσθετα συντηρητικά, τεχνητές χρωστικές ουσίες, GMO.

Κατάλληλο για χορτοφάγους

Aρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: Α.Π. 89048/15.12.2011

Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Το προϊόν βρίσκεται στους καταλόγους γνωστοποίησης του ΕΟΦ με αριθμό 795 και στα μητρώα συμπληρωμάτων διατροφής του Ιταλικού Υπουργείου Υγείας με κωδικό: PROPOLAID PROPOLBABY SCIROPPO 16167

Προτεινόμενη δόση: α) παιδιά 3-8 ετών: 2-3 κουταλάκια ημερησίως, β) παιδιά 8 ετών και άνω: 2 κουταλιές σούπας ημερησίως. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση. Μετά το άνοιγμα διατηρήστε το στο ψυγείο έως 2 μήνες.

  • Να μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση
  • Συνιστάται η λήψη συμβουλής από τον φαρμακοποιό ή το γιατρό σας αν βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας
  • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου
  • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα και δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Το προϊόν να καταναλώνεται μόνο από ενήλικες
  • Κρατείστε το μακριά από τα παιδιά
  • Διατηρείστε το σε ξηρό και δροσερό μέρος

Να χρησιμοποιείται μέχρις εξαλείψεως των συμπτωμάτων και πάντως όχι περισσότερο των 2 εβδομάδων. Η λήψη μπορεί να επαναληφθεί έπειτα από διακοπή 2 εβδομάδων.

Η Echinacea δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα πάσχοντα από αυτοάνοσα νοσήματα, νοσήματα του συνδετικού ιστού και από βρέφη.

Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται από άτομα αλλεργικά σε οποιοδήποτε συστατικό ή έκδοχο του προιόντος.

Δεν έχουν αναφερθεί αλληλεπιδράσεις με φάρμακα.

ECHINACEA/ EXINAKEIA

Η εχινάκεια περιέχει μια μεγάλη σειρά ουσιών. Περιέχει αλκαλοειδή (Tussilagine και isotussilagine), αμίδια (echinaceine), γλυκοσίδες (echinacoside), τερπενοειδή και παράγωγα του καφεϊκού οξέος (κικκορικό οξύ) κ.α. Eνδείκνυται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος και συναφών ιώσεων της ανώτερης αναπνευστικής οδού (Susan S. Percival.2000 , Sachin A Shah,et al 2007, Francesca Toselli et al 2009). Οι αποδιδόμενες στην εχινάκεια ιδιότητες μειώνουν την διάρκεια του κρυολογήματος, ενώ όταν χρησιμοποιείται ως προληπτικό μέτρο  μειώνει αρκετά τον κίνδυνο ασθένειας, Αυξάνει την φυσική άμυνα του οργανισμού. Ο προτεινόμενος μηχανισμός της δράσης συνδέεται με την ικανότητα να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η δράση συνδέεται κυρίως με τη διαφοροποίηση της μη ειδικής κυτταρικής αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος, μια και μετατρέπει τα μακροφάγα σε φαγοκύτταρα, ιδιότητα που οφείλεται σε συνεργική δράση των αμιδίων, γλυκοσιδών και παραγωγων του καφεϊκού οξέος (B. Barrett. 2003). Ουσίες απαντώμενες στην Echinacea συμμετέχουν ενεργά στην μείωση των φλεγμονών, οι οποίες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη των συμπτωμάτων των ασθενειών όπως το κοινό κρυολόγημα και πονόλαιμος. Τα συστατικά αυτά είναι φαινολικά παράγωγα, όπως ο εχινακοσίδης. Η Echinacea  παρουσιάζει ακόμη  αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές (Ivana Stanisavljevic et al. 2009), αντι-ιϊκές και αντιμυκητιακές ιδιότητες,

ACEROLA/ Malpighia glabra/ Malpighia punicifolia

Είναι  μια φυσική πηγή Βιταμίνης C, που έχει αντι-οξειδωτική, ανοσο-τονωτική και αντι-αιμορραγική δράση. H Acerola, περιέχοντας Βιταμίνη C, μεγαλύτερη από αυτή των εσπεριδοειδών, περιέχει ακόμη φλαβονοειδή, τα οποία ευνοούν την δράση της Βιταμίνης C. Η Acerola ενεργεί για να βελτιώσει την φυσική άμυνα του οργανισμού, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα όταν οι προσβολές στο αναπνευστικό σύστημα είναι πιο συχνές.

HELICRYSUM/ Helichrysum italicum

Φαρμακευτικό φυτό με αντι-βηχικές, αποχρεμπτικές, αντι-φλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες. Είναι ένα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο φυτό που χρησιμοποιείται στην ανακούφιση του βήχα και του κοκίτη. Ευνοεί την αποβολή της βρογχικής βλέννας και διευκολύνει το άσθμα και τις φλεγμονές του ρινικού επιθηλίου αλλεργικής προέλευσης.

PROPOLIS/ ΠΡΟΠΟΛΗ

Η πρόπολη περιέχει πολλά συστατικά: φυτικές ρητίνες, βιταμίνες, αμινοξέα, ανόργανα άλατα, βιοφλαβονοειδή, με κύριο την galagine, ένα βιοφλαβονοειδές με  αντιβακτηριακή δράση. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της πρόπολης οφείλονται σε πολλούς μηχανισμούς: εμποδίζει το διαχωρισμό των βακτηριακών κυττάρων, διαχωρίζει το κυτταρόπλασμα και τη μεμβράνη των κυττάρων των βακτηριδίων, προκαλεί βακτηριόλυση, εμποδίζει την πρωτεϊνική σύνθεση. Άλλες ενέργειες της πρόπολης είναι: ανοσο-ενισχυτική, αντιφλεγμονώδης, αναισθητική, επουλωτική, και αντιμυκητιασική.

CHESTNUT HONEY/ ΜΕΛΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ

Εμπλουτίζει το προϊόν με φυσικά συστατικά ευεργετικά στην υγεία. Έχει επίσης μαλακτική δράση στο βήχα.

  • P. Morazzonia, A. Cristonia, F. Di Pierrob, C. Avanzinic ,D. Ravarinod, S. Stornellod, M. Zuccac, T. Musso: In vitro and in vivo immune stimulating effects of anew standardized Echinacea angustifolia root extract (Polinaceak). Fitoterapia 76 (2005) 401– 411.

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0367326X05000481

B. Barrett Medicinal properties of Echinacea: A critical review. Phytomedicine 10: 66–86 (2003).http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12622467

Valery M. Dembitsky, Sumitra Poovarodom, Hanna Leontowicz, Maria Leontowicz, Suchada Vearasilp, Simon Trakhtenberg, Shela Gorinstein: The multiple nutrition properties of some exotic fruits: Biological activity and active metabolites. Food Research International 44 (2011) 1671–1701

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996911001608

R. Perrini, I. Morone-Fortunato, E. Lorusso, P. Avato Glands: essential oils and in vitro establishment of Helichrysum italicum (Roth) G. Don ssp.microphyllum (Willd.) Nyman. industrial crops and products 29 (2009) 395–403

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0926669008001593

Sevil Albayrak,, Ahmet Aksoy, Osman Sagdic, Ergin Hamzaoglu: Compositions, antioxidant and antimicrobial activities of Helichrysum (Asteraceae)species collected from Turkey. Food Chemistry 119 (2010) 114–122

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881460900795X

Antonia Nostro, Giuseppe Bisignano, Maria Angela Cannatelli, Giuseppe Crisafi,Maria Paola Germano, Vittorio Alonzo: Effects of Helichrysum italicum extract on growth and enzymatic activity of Staphylococcus aureus. International Journal of Antimicrobial Agents 17 (2001) 517–520

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0924857901003363

Araceli Sala, M. Carmen Recio et al: A new dual inhibitor of arachidonate metabolism isolated from Helichrysum italicum. European Journal of Pharmacology 460 (2003) 219– 226

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0014299902029540

G. A. BURDOCK: Review of the Biological Properties and Toxicity of Bee Propolis (Propolis). Food and Chemical Toxicology 36 (1998) 347-363

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691597001452

Genya Gekker, Shuxian Hua,, Marla Spivak, James R. Lokensgard,Phillip K. Peterson: Anti-HIV-1 activity of propolis in CD4+ lymphocyte and microglial cell cultures. Journal of Ethnopharmacology 102 (2005) 158–163.http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874105003740

Zackery Bulman, Phuong Le, Andre O. Hudson, Michael A. Savka: A novel property of propolis (bee glue): Anti-pathogenic activity by inhibition of N-acyl-homoserine lactone mediated signaling in bacteria. Journal of Ethnopharmacology 138 (2011) 788– 797.http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874111007689

Enzo A. Tosi Et Al Food preservative based on propolis: Bacteriostatic activity of propolis polyphenols and flavonoids upon Escherichia coli. Food Chemistry 104 (2007) 1025–1029.http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814607000647

Monika Barbaric Et Al: Chemical composition of the ethanolic propolis extracts and its effect on HeLa cells. Journal of Ethnopharmacology 135 (2011) 772–778

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0378874111002558