puff.svg

PROPOLAID PROPOLURTO

PROPOLAID PROPOLURTO new

Οι φυτικές κάψουλες Propolaid PropolUrto περιέχουν τιτλοδοτημένο εκχύλισμα Πρόπολης, Acerola, Echinacea, White Willow, Meadowsweet και Βιταμίνης C που συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο συνδυασμός της Echinacea, της Πρόπολης και της Βιταμίνης C ενισχύει την δράση του προϊόντος. Κατάλληλο για χορτοφάγους και για ομοιοπαθητική.

Το Propolaid PropolUrto είναι συμπλήρωμα διατροφή με Πρόπολη, Εχινάκεια και Acerola.

Συσκευασία: 30 φυτικές κάψουλες

Φυτικές κάψουλες: φτιάχνονται από φυτικές ίνες που προέρχονται από ζύμωση του φυτού ταπιόκα, είναι φυσικές και χωρίς τεχνητά αρώματα, εύκολες στην πέψη και κατάλληλες για χορτοφάγους και ουμανιστές χορτοφάγους.

Συστατικά Ανά Κάψουλα
Propolis, ξηρό εκχύλισμα 100mg
12% σε φλαβονοειδή 12mg
White willow, φλοιού ξηρό εκχύλισμα 100mg
3% σε σαλκίνη 3.0mg
Spiraeaulmaria, φύλλων, ξηρό εκχύλισμα 100mg
0.2% σε σαλικυλικό οξύ 0.2mg
Ascorbic Acid (Vitamin C) 60mg
Echinacea, ξηρό εκχύλισμα 4:1 30mg
Acerola, καρπών ξηρό εκχύλισμα 11mg
25% Vitamin C 2,75mg

Έκδοχα: μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, Υδροξυπρόπυλο μέθυλο κυτταρίνη (HPMC)/ αντισυσσωματοποιητικοί παράγοντες: φυτικής προέλευσης στεατικό μαγνήσιο και διοξείδιο του πυριτίου/ Χρωστικές: οξείδια σιδήρου και τιτανίου

Δεν περιέχει: γλουτένη, παράγωγα του γάλακτος, λακτόζη, πρόσθετα συντηρητικά, τεχνητά αρώματα, τεχνητές χρωστικές, GMO.

Κατάλληλο για χορτοφάγους και ομοιοπαθητική.

Aρ. Γνωστοποίησης ΕΟΦ: Α.Π. 3324/16.01.2012

Δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας από τον ΕΟΦ.

Το προϊόν βρίσκεται στους καταλόγους γνωστοποίησης του ΕΟΦ με αριθμό 799 και στα μητρώα συμπληρωμάτων διατροφής του Ιταλικού Υπουργείου Υγείας με κωδικό: ESI PROPOLAID PROPOLURTO 5191

Προτεινόμενη δόση: 2 κάψουλες ημερησίως

  • Να μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δόση
  • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας
  • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου
  • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα και δεν υποκαθιστούν μια ισορροπημένη διατροφή.
  • Το προϊόν να καταναλώνεται μόνο από ενήλικες
  • Κρατείστε το μακριά από τα παιδιά
  • Τηρείστε το σε ξηρό και δροσερό μέρος

Να χρησιμοποιείται μέχρις εξαλείψεως των συμπτωμάτων και πάντως όχι περισσότερο των 2 εβδομάδων. Η λήψη μπορεί να επαναληφθεί έπειτα από διακοπή 2 εβδομάδων.

  • Η Echinacea δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα πάσχοντα από αυτοάνοσα νοσήματα ή νοσήματα του συνδετικού ιστού, και από βρέφη.
  • Τo προιόν περιέχει σαλικίνη. Να μην λαμβάνεται από άτομα ευαίσθητα στα σαλικυλικά παράγωγα.
  • Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται από άτομα αλλεργικά σε οποιοδήποτε συστατικό ή έκδοχο του προιόντος.

Δεν έχουν αναφερθεί αλληλεπιδράσεις με φάρμακα.

ASCORBIC ACID (VITAMIN C/ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C)

Η βιταμίνη C ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την παραγωγή των αντισωμάτων ενώ έχει αντιοξειδωτική δράση.

WHITE WILLOW

Φυτό που περιέχει σαλικυλικούς γλυκοσίδες, ουσίες που παρουσιάζουν αντιπυρετική, αντι-ρευματική και αναλγητική δράση.

SPIREA ULMARΙΑ

Φυτό με εφιδρωτική αντι-πυρετική, αντι-φλεγμονώδη και αναλγητική δράση δράση.

ECHINACEA/ ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ

Η εχινάκεια περιέχει μια μεγάλη σειρά ουσιών. Περιέχει αλκαλοειδή (Tussilagine και isotussilagine), αμίδια (echinaceine), γλυκοσίδες (echinacoside), τερπενοειδή και παράγωγα του καφεϊκού οξέος (κικκορικό οξύ) κ.α. Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος και συναφών ιώσεων της ανώτερης αναπνευστικής οδού (Susan S. Percival.2000 , Sachin A Shah,et al 2007, Francesca Toselli et al 2009). Οι αποδιδόμενες στην εχινάκεια ιδιότητες μειώνουν την διάρκεια του κρυολογήματος, ενώ όταν χρησιμοποιείται ως προληπτικό μέτρο  μειώνει αρκετά τον κίνδυνο ασθένειας, Αυξάνει την φυσική άμυνα του οργανισμού. Ο προτεινόμενος μηχανισμός της δράσης συνδέεται με την ικανότητα να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η δράση  συνδέεται κυρίως με τη διαφοροποίηση της μη ειδικής κυτταρικής αντίδρασης του  ανοσοποιητικού συστήματος,   μια και μετατρέπει τα μακροφάγα σε φαγοκύτταρα, ιδιότητα που οφείλεται σε συνεργική δράση των αμιδίων, γλυκοσιδών και παραγωγων του καφεϊκού οξέος  (B. Barrett. 2003). Ουσίες απαντώμενες στην Echinacea συμμετέχουν ενεργά στην μείωση των φλεγμονών, οι οποίες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη των συμπτωμάτων των ασθενειών όπως το κοινό κρυολόγημα και πονόλαιμος. Τα συστατικά αυτά είναι φαινολικά παράγωγα, όπως ο  εχινακοσίδης. Η Echinacea  παρουσιάζει ακόμη  αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές (Ivana Stanisavljevic et al. 2009), αντι-ιϊκές και αντιμυκητιακές ιδιότητες

PROPOLIS/ ΠΡΟΠΟΛΗ

Η πρόπολη περιέχει πολλά συστατικά: φυτικές ρητίνες, βιταμίνες, αμινοξέα, ανόργανα άλατα, βιοφλαβονοειδή, με κύριο την galagine, ένα βιοφλαβονοειδές με  αντιβακτηριακή δράση. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της πρόπολης οφείλονται σε πολλούς μηχανισμούς: εμποδίζει το διαχωρισμό των βακτηριακών κυττάρων, διαχωρίζει το κυτταρόπλασμα και τη μεμβράνη των κυττάρων των βακτηριδίων, προκαλεί βακτηριόλυση, εμποδίζει την πρωτεϊνική σύνθεση. Άλλες ενέργειες της πρόπολης είναι: ανοσο-ενισχυτική, αντιφλεγμονώδης, αναισθητική, επουλωτική, και αντιμυκητιασική.

ACEROLA/ Malpighia glabra        

Είναι μια φυσική πηγή Βιταμίνης C, που έχει αντι-οξειδωτική, ανοσο-τονωτική και αντι-αιμορραγική δράση. H Acerola, περιέχοντας Βιταμίνη C, μεγαλύτερη από αυτή των εσπεριδοειδών, περιέχει ακόμη φλαβονοειδή, τα οποία ευνοούν την δράση της Βιταμίνης C. Η Acerola ενεργεί για να βελτιώσει την φυσική άμυνα του οργανισμού, ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα όταν οι προσβολές στο αναπνευστικό σύστημα είναι πιο συχνές.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΓΡΙΠΗΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΠΥΡΕΤΟΣ