puff.svg

Red Rice – Μονακολίνη Κ

Η Μονακολίνη Κ είναι ένα φυσικό συστατικό με υπολιπιδαιμική δράση, που προκύπτει από τη διαδικασία ζύμωσης του κόκκινου ρυζιού (Red Yeast Rice) με το μύκητα Monascus purpureus. Η ευεργετική δράση της για την καρδιά είναι γνωστή από το 800μ.Χ. στην Κίνα, όπου χρησιμοποιείται έως και σήμερα ως το βασικό συστατικό της κινεζικής φαρμακευτικής. Ανήκει στην ομάδα των φυσικών συστατικών που χαρακτηρίζονται από το σύγχρονο όρο «nutraceuticals», δηλαδή ουσίες που βρίσκονται σε φυσικές τροφές και λειτουργούν ως «φάρμακα» της φύσης. Κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, αναστέλλοντας τη δράση της αναγωγάσης HMG-CoA. Δρα δηλαδή όπως δρουν και οι στατίνες, αλλά με φυσικό τρόπο. Έτσι αποτελεί λύση για ασθενείς που δε συνιστάται η χρήση στατινών ή δεν έχουν ανοχή σε στατίνες. Η Μονακολίνη Κ, μαζί με σωστή διατροφή και σωματική άσκηση, βοηθά στην υποστήριξη της καρδιαγγειακής υγείας, προσφέρει φυσική προστασία από τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και αποδεικνύεται πολύτιμος φυσικός «μαχητής» της υψηλής χοληστερόλη